رزق کریم

معارف قرآن کریم،تفسیر وعلوم قرآنی

رزق کریم

معارف قرآن کریم،تفسیر وعلوم قرآنی

رزق کریم

فَالَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا اَلصّٰالِحٰاتِ لَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَ رِزْقٌ کَرِیمٌ ﴿الحج‏، 50﴾
پس کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام داده اند، آمرزش و رزقی نیکو برای آنهاست.

رزق کریم یک عنوان قرآنی است.که خداوند متعال در قرآن کریم در 5مورد از این عنوان استفاده می کند.همانطور که در ایه بالا آمده است.رزق کریم جایزه ای است که خداوند به بندگانی که ایمان بیاورند وعمل صالح انجام بدهندعطا می کند.
امیدواریم که درسایه این ذکر شریف بتوانیم معارف قران وعترت را منتشر بسازیم.وجزو خدمتگذاران به قران وعترت نام ما ثبت گردد.تا روز قیامت در پیشگاه قرآن وعترت مهجور نباشیم.

طبقه بندی موضوعی

۶ مطلب در دی ۱۴۰۱ ثبت شده است

سن ازدواج حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها

امین کریمی | دوشنبه, ۲۶ دی ۱۴۰۱، ۰۶:۳۸ ق.ظ

چرا فاطمه زهرا در نه سالگی ازدواج کرده است؟ این سن، خیلی کم نیست؟ 

با فرض اینکه همین نظر مشهورتاریخی، درست باشد و فاطمه زهرا(س) درسن نُه سالگی، ازدواج کرده باشند. آیا این ایرادی دارد؟ معمولا این سوال را افرادی می‌پرسند که برایشان سخت است بپذیرند که  یک دختر در نُه سالگی، ازدواج کند!  چون دختران نُه ساله اطراف خودشان را با حضرت فاطمه زهرا در هنگام ازدواج، مقایسه می‌کنند. 
اگر یک دختر امروزی در نُه سالگی ازدواج کند یک امر محالی به نظر می‌آید! چون شرایط جسمی و روحی لازم برای این‌کار را ندارد. آیا ازدواج حضرت فاطمه (س) در چنین حالتی بوده است؟
قطعا جواب خیر است. چون ازدواج موفق و بی نظیر  آن بانو  و  خانواده ای  که تشکیل دادند و فرزندانی که تربیت کردند؛ در تمام  تاریخ، بی‌نظیر است.
 نکته مهم این است که  بدانیم شرایط جسمی و روحی انسان ها در آن زمان با زمان ما، بسیار متفاوت بوده است. قوت جسمی و روحیِ یک دختر نه ساله در شبه جزیره حجاز، در ۱۴۰۰ سال پیش با دختران نه ساله زمان ما، اصلا قابل‌مقایسه نیست؛  قوت جسمی و روحی یک دختر نه ساله با دختران جوانِ زمان ما برابری می‌کرده است؛ در آن محیط و شرایط خاص جغرافیایی، دختر نُه ساله، خانم جوان در آستانه ازدواج، محسوب می‌شده است. چنانکه برای همه دختران آن زمان این شرایط بوده است. مثلا برخی از دانشمندان سُنی، اصرار دارند که بگویند:عایشه، همسر پیامبر در سِنی‌،کمتر از نه سالگی به ازدواج رسول خدا درآمده است.
علاوه بر اینکه در مورد تاریخ دقیقِ سن و سال بزرگان دینی، نظر قطعی وجود ندارد و  بیشتر آن‌ها با احتمالات تاریخی مشخص می‌شود چون فاصله تاریخی زیاد است.  در مورد سن ازدواج و شهادت حضرت زهرا (س) هم چنین است. 
نکته مهم این است که ما با شخصیت بسیار ممتاز، دانشمند، فرهیخته و مورد تأیید خدا و همه پیامبران الهی به نام فاطمه زهرا(س) مواجه هستیم که باید اندیشه و علم و معنویت او را الگوی خودمان قرار دهیم. چنین شخصیتی، ازدواجش هم با عنایت و اجازه خداوند بوده است.
  خیلی بی انصافی است که بعد از ۱۴۰۰ سال بخواهیم با ایراد به سن ازدواجش، همه علم و نورانیت و بزرگی او را زیر سؤال ببریم و حقیقت روشن‌تر از خورشید را نادیده بگیریم.

کانال ایتا
https://eitaa.com/joinchat/1399849069C2a979026d4

همه کانال ها:

http://yek.link/aboofazel_a

  • امین کریمی

خدا از چه کسی دفاع می‌کند؟

امین کریمی | پنجشنبه, ۱۵ دی ۱۴۰۱، ۰۸:۳۳ ق.ظ

خدا از چه کسی دفاع می‌کند؟
همه ما خدا را دوست داریم و از او توقع داریم؛ همیشه مراقب ما باشد و در لحظات خاص از ما دفاع کند! آیا واقعا خدا از همه ما، در همه جا به طور خاص، دفاع می‌کند؟
برای پاسخ به این سوال، باید سراغ کتاب خدا یعنی قرآن برویم. 
(یُدَافِع‌ُ) این کلمه فقط یکبار در قرآن آمده ومعنایش هم این است که خدا همیشه دفاع می کند. در ادامه هم می فرماید: (عَن‌ِ الَّذِین‌َ آمَنُوا) یعنی از کسانی که ایمان دارند. خدا همیشه از مؤمنین، دفاع می‌کند.
 مومنین یعنی کسانی که با همه وجود، دین خدا را پذیرفتند و هیچ وقت خیانت و ناسپاسی نمی کنند؛ چون خدا، خیانکار و ناسپاس را دوست ندارد.(إِن‌َّ الله‌َ لاَ یُحِب‌ُّ کُل‌َّ خَوَّان‌ٍ کَفُورٍ.)۱
__
۱. قرآن کریم،حج۳۸

https://rezghekarim.blog.ir/

روبیکا
https://rubika.ir/aboofazel_a

ایتا
https://eitaa.com/aboofazel_a

  • امین کریمی

خب بدشان بیاید.

امین کریمی | پنجشنبه, ۱۵ دی ۱۴۰۱، ۰۸:۳۲ ق.ظ

کافران بدشان می‌آید! خب! بدشان بیاید؛ خدا کار خودش را می‌کند.

مشرکین هم اگر بدشان بیاید؛ باز هم خدا، کار‌خودش را می کند. 

در دو آیه، پشت سرهم این عبارت آمده است:

۱. در حالی که کافران تلاش می‌کنند که نور‌خدا را خاموش کنند؛ خدا، نور خودش را کامل می‌کند؛ حتی اگر کافران بدشان بیاید.۱

۲.خداوند، دین حق را به پیروزی نهایی می‌رساند؛ حتی اگر مشرکین، بدشان بیاید.۲

 

به آینده خیلی امیدوار باشیم.

 

_____

۱.سوره توبه ۳۲

۲.همان ۳۳

  • امین کریمی

وقتی زمین تنگ شد!

امین کریمی | جمعه, ۹ دی ۱۴۰۱، ۰۷:۰۹ ق.ظ

وقتی که زمین تنگ شد‌!

شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشه که مگه میشه زمین با این همه وسعت و بزرگی برای کسی تنگ بشه؟

آره میشه. وقتی که مشکلات و گرفتاری ها زیاد بشه! مثل زمان جنگ و هجوم سخت دشمن. اونقدر مشکلات زیاد میشه که آدم حس می‌کنه زمین براش خیلی کوچک و تنگ شده.

یک زمانی مسلمان‌ها به جمعیت و قدرت خودشان مغرور شدند و در جنگ با دشمنان، آنقدر تحت فشار قرار گرفتند که زمین با همه بزرگی اش برای آن‌ها تنگ شد.۱

اما چون پیامبر و مومنان خداباوری، وجود داشتند که همه امیدشان به خدا بود و مغرور نشدند؛ خدا به قلب پیامبرش و مومنان، آرامش داد؛ هم امداد غیبی فرستاد و هم کافران را مجازات کرد.۲

پس هر کسی که همه امید و تکیه گاهش خدا باشه هیچ‌وقت زمین براش تنگ نمیشه. 

__________________

۱.قرآن کریم، توبه۲۶

۲. همان آیه ۲۷

  • امین کریمی

مواجهه قرآن با کافران(۵)

امین کریمی | سه شنبه, ۶ دی ۱۴۰۱، ۰۴:۰۰ ب.ظ

مواجهه قرآن با کافران (۵) 

به عنوان آخرین نکته از سوره علق در مواجهه با کافران و معاندان به وظیفه خاصی از مؤمنین در این مواجهه می پردازد. 

 

در این مواجهه، مؤمن باید مراقب خودش باشد. 

 

۵. در مواجهه مؤمنین با کافران یا معاندان، مؤمن باید مراقب خودش باشد. رهبران الهی ومومنین نسبت به خود وظایف مهمی دارند که خداوند در آیه پایانی این سوره برای رسول خدا تبیین می کند. که خلاصه آن در این جمله جمع شده است؛ فاصله از کافران و نزدیک شدن به خداوند و توضیح آن در نکات زیر می‌باشد.

 الف: از کافران و معاندان نباید پیروی کرد‌. نباید دنبال سر آن‌ها راه افتاد.

 ب: باید نهایت خضوع و خشوع را در برابر پروردگار به جا آورد و فقط او را سجده کرد. ج:جهت زندگی را درجهت تقرب به خداوند قرار داد و برای نزدیک شدن به او تلاش کرد.

  • امین کریمی

مواجهه قرآن با کافران(۴)

امین کریمی | جمعه, ۲ دی ۱۴۰۱، ۰۷:۰۸ ق.ظ

مواجهه قرآن با کافران(۴)
در این نوشته در ادامه نکات سوره مبارکه علق به بیان نکته چهارم که در واقع بیان راهبرد قرآنی در مواجهه با کافران لجوج و طغیان‌گر است می‌پردازیم.

۴.معاندانی که نسبت به رفتار مؤمنان و عبادات و مناسک ایشان حالت تهاجمی دارند و سعی می کنند افراد مومن را از انجام اعمال دینی باز دارند و با گفتار و رفتار خود آن ها از این اعمال نهی می کنند با آنها چه باید کرد و چگونه سخن گفت؟
ابتدا باید به آنها گوشزد کرد که شما با چه دلیلی مومنین را باطل و خود را حق می‌پندارید؟ اگر مؤمنین بر مسیر هدایت باشند و دعوت به پرهیزکاری و راه درست نمایند شما چه جوابی خواهید داشت؟ ( ارایت ان کان علی الهدی او امر بالتقوی)
در ادامه هم باید او را به آینده شومی که برای چنین معاندانی در نظر گرفته شده است هشدار دارد و تصویر سازی کاملی از اوضاع چنین افرادی  به ایشان نشان داد. قرآن چه تصویر سازی عجیبی در این سوره دارد؛ می‌فرماید: آن زمانی که او را با پیشانی می‌گیرند و به سمت آتش جهنم می‌برند! به خاطر همه گناهان و خطاهایی که مرتکب شده است. او به خاطر این همه دروغ  و گناه  که پیش روی خودش می‌بیند هیچ دفاعی نخواهد داشت و به ناچار باید این ذلت را بپذیرد. در زمانی که هیچ کس توان یاری اور ا ندارد.
 با مقایسه جالبی که در آیات پایانی این سوره خداوند انجام می‌دهد به معنای واقعی، فقر و ذلت افراد لجوج را به رخ،  می‌کشد. خداوند می‌فرماید: شما هر که را دوست دارید صدا کنید و فرا بخوانید ما هم نگهبانان جهنم را فرا می‌خوانیم!
 قطعا هر که را صدا کنند هیچ نفعی به حال آن‌ها نخواهد داشت و این مأمورین شعله‌های داغ جهنم هستند که دعوت خدا را لبیک می‌گویند و چنین شخصی را به ذلت جهنم می‌کشانند.(فلیدع نادیه سندع الزبانیه)

  • امین کریمی